Hur lär du dig lättast?

| Postat i: Plugget
43
Eftersom skolan inte drar igång än på någon vecka eller två, så känns det dumt att dra igång värsta pluggpeppen nu. Kommer nog dra igång ordentligt om två veckor, för då verkar det som de flesta av er läsare börjar skolan. Men vi ska inte slösa bort tiden fram tills dess! Tänkte ställa lite förberedande frågor nu, för att veta hur jag ska skriva mina pluggpeppsinlägg, och vinkla bloggen på bästa tänkbara sätt. 
 
Jag tror jag har ungefär fem frågor att ställa till er, innan jag känner mig helt förbered på hur jag ska starka upp pluggpeppen. Detta är fråga fyra!


Kommer inte tvinga någon att svara, och kommer inte säga snällaaaaa och tjata på er. Men om du svarar på frågorna som dyker upp nu i dagarna, med dina åsikter, så är det ju större chans att du kan ta till dig mer av mina pluggtips nu i höst. Tänk tillexempel om alla ni läsare som tycker matte är jättesvårt, inte skulle berätta det. Men att alla läsarna som tycker svenska är svårt skulle säga det. Då skulle jag ju börja fokusera väldigt mycket på just svenska-hjälp. Och matte-läsarna skulle inte få ut alls lika mycket av min blogg, som de kunnat annars. Är ni med på vad jag menar? Så för att få ut det bästa av min blogg hade jag blivit jätteglad om just du hade svarat på denna frågan :D
 


IDA Q KARLSSON

Lär mig lättast själv, och för att få in saker i huvudet behöver jag skriva ner allt på papper, för hand. :)

Blogg: http://nattstad.se/idaqkarlsson
Anonym

Läsa repetera läsa repetera.... Har egentligen inte slå lätt i skolan men pluggar VÄLDIGT mycket för att jag ska komma dit jag vill!och sen jobbar jag alltid bäst ensam!

Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.

Just läsa, lyssna och uppleva är nog så som jag lär mig lättast.

Blogg: http://rocketboyy.blogg.se/
Johanna

Jag lär mig bäst genom att läsa igenom en text och sedan skriva en egen text (om samma ämne) med egna ord. När jag ska fortsätta plugga till provet tar jag fram min egenskrivna text och läser igenom den.

Alice

Genom att kolla video med ljud och typ animering, anteckna det och sedan repetera genom att läsa anteckningar och svara på övningsfrågor

Sofia

Brukar läsa och sammanfatta texten med egna ord. Om det är något som är extra svårt brukar jag försöka rita upp det, eller diskutera det med någon

nathalie

skriva själv, med egna ord och modeller i olika färger. har visuellt minne så lär mig bäst så!

Hanna

Jag lär mig bäst genom att ensam läsa och repetera olika texter. En metod som funkar bra för mig är att mina föräldrar förhör mig på möjliga instuderingsfrågor eller texter.

Joline

När jag får läsa för mig själv och sedan bli förhörd på olika frågor.
Men även att sitta och diskutera & prata med en kompis då mycket fastnar för mig.

Blogg: http://nattstad.se/jolinesteen
Chibi (ノ´ヮ´)ノ*:・゚✧

Asså lär mig väldigt olätt.. Men måste sitta själv och repetera allt flera gånger, först läsa en text och sen återberätta den utan att kolla på texten för mig själv typ, det funkar rätt bra :D Annars om jag gör någon slags bild för att komma ihåg allt eftersom jag väldigt lätt kommer ihåg bilder!

Blogg: http://chibihimeko.blogg.se
Josefine Fransson

Jag jobba helst själv, men har inga problem att jobba i grupp, vill gärna ha båda delarna.
Enklaste sättet för mig är att lära mig olika grejer är att uppleva, men även att läsa.
Det jag har svårt för i skolan är engelska.

Anonym

Jag lär mig bäst när läraren har en genomgång som man kan anteckna på. Sen skriver jag rent anteckningarna vilket brukar bli ca 4-5 sidor och om det är ett prov bara jag nöter, nöter, nöter. Alltså lär jag mig bäst genom att skriva ner det och sen läsa.

Mitt tips för att komma ihåg bäst är att skriva punkter istället för bara långa meningar. Då kommer man lättare ihåg dom och kan fylla på med mer information sen :)

Emma

Jag lär mig bäst helt själv då jag får göra som jag vill utan att behöva tänka på någon annan för så brukar det istället ta upp min tid att försöka den personen. Jag lär mig ingenting av filmer det bara åker in genom ena örat och ut i det andra. Jag har inte riktigt hittat ett bra pluggsätt för mig att plugga för jag har det jättesvårt att MINNAS saker till provet. Men ofta så måste jag läsa eller skriva för att iaf kunna lära mig lite.

Eira

Lär mig lättast "genom" mig själv. Tycker det är super jobbigt att lyssna på genomgångar, blir rastlös så lätt och tappar även fokus jätte lätt. Lär mig även bra i grupp om gruppen består av folk som jag umgås ofta med och är bekväm med. Men lättast om jag får sitta själv och plugga med musik i hörlurarna och sedan skriva och leta fakta.

Blogg: http://eiraholstrup.blogg.se
Julia

Jag lär mig bäst om jag svarar på frågor. eller om någon förhör mig eller om jag förhör någon annan muntligt.
Så med hjälp av frågor lär jag mig bäst! :)

Blogg: http://jylli.bloggplatsen.se
Sophie

Jag lär mig lättast genom att skriva ner saker för hand! Eller genom att bli förhörd av någon om det är till ett prov och svara på frågor om och om igen :)

Blogg: http://sophieblomqvist.blogg.se/
Marta

Jag lär mig lättast när jag jobbar själv och inte i grupp... För att oftast när jag jobbar med fler än 1 person så blir allt så rörigt och dom andra tycker annat än vad jag tycker och det blir så många olika idéer och svar så att man inte håller koll på det! Men att jobba två och två går bättre. Men som sagt helst vill jag jobba själv och sen hjälper det om jag lyssnar på musik, jag vet inte men det gör så att jag fokuserar bättre. När jag jobbar så läser jag igen allt och sen några dagar senare så försöker jag komma ihåg vad jag läste och om jag inte kommer ihåg så läser jag igen ;)

Blogg: http://nattstad.se/martish
Josefina

Uppleva, har jättesvårt för att bara läsa. Förhör funkar också rätt bra :)

Blogg: http://josefinahegstam.forme.se
Moa G

Alltså jag måste träna in de olika ämnena helt olika och inte på samma sätt. Typ som spanska så lär jag mig bäst om jag repiterar orden på t.ex glosor.eu som jag har använt i typ 4 år.
Men på matten där jag har det svårare så måste jag ha riktiga genomgångar. Så det är jätte irreterande om ens andra kompisar säger åt lärarna att rösta om vi ska räkna i boken elr ha genomgång. Det blir ju alltid jobba i boken för att andra har det enklare med matte:/ så måste man själv jobba stenhårt för att fatta:/
Och biologi måste jag läsa igenom texterna vi arbetar med och highlighta ord och meningar;)

Peach

Det lättaste är att läsa högt för mig själv och sedan skriva ner det viktiga på ett papper. :)

Kramz <3 /Peach

Blogg: http://peach.blo.gg
Linnea Gyllbring

Jag har faktiskt lättast att jobba själv. Ibland i grupp, men det är få i min klass som faktiskt arbetar i skolan.
Därför är det väldigt bra för mig att arbeta för mig själv. Eller med någon rolig människa som är riktigt motiverad.
Dock hoppas jag på att mina klasskompisar ska få lite mer drivkraft då vi nu ska börja i 9:an och går sista året i grundskolan.

Jag tycker det är lätt både att läsa och att få titta/uppleva. Ja, man får en roligare tid om man får titta eller uppleva det man ska lära sig om, men att läsa är en sådan otroligt trevligt grej.

Blogg: http://linneas.for.me
Evelina

Genom att återberätta det hela både muntligt och i textform. Är det glosor försöker jag koppla orden till något, t.ex om jag tappade suddet sist jag hörde ordet, då kan jag tänka på de nästa gång och lättare komma ihåg! :)

Klara Andersson

Jag lär mig bäst genom att göra arbetet och redovisa för folk antingen i grupp eller själv.

Blogg: http://klarrelito.blogg.se/
Ella

Jag lär mig bra av att läsa och sammanfatta med egna lord och sedan berätta för någon om det jag lärt mig. Jag lär mig också rätt bra av att se och uppleva :)

Alexandra Löfvenstråle

Vilken svår fråga! Hmm... Jag lär mig på väldigt olika sätt.
Jag avskyr att jobba i grupp, och väljer att jobba själv alla dagar i veckan. Då har jag kontrollen och ansvaret.
Jag lär mig av att lyssna på läraren när det är tyst runt omkring mig, och att anteckna det hen säger med massa olika pennor och färger.
Läser gör jag hela tiden, men jag lär mig mycket mer när jag antecknar.

Så, jag lär mig som mest när jag får jobba själv med en tyst omgivning, eller med musik i öronen. Men med folk runt omkring går det inte. Jag lär mig allra mest när jag antecknar, lyssnar eller ser på filmerna. Jag läser bara skolböckerna för att det är roligt, för egentligen lär jag mig ingenting på det. :)

Blogg: http://fantastiskaresan.blogg.se/
Elin

Jag lär mig jättemycket på att ha fel på provfrågor.
När man sedan går igenom svaren när man fått tillbaka provet så tar det tid innan jag glömmer vad jag hade fel på och vad som var felet. Kan gå och älta i flera veckor XD

Blogg: http://exist.bloggplatsen.se
Julia Müller-Sandvik

Jag lär mig av att ta anteckningar från muntliga genomgångar eller föreläsningar.

Blogg: http://lorissalovebomb.blogg.se/
Angelica

Jobba själv, läsa tyst och högt för mig själv. Mycket repetitioner. Lyssna på lektionerna, skriva lätta anteckningar.

Evelin

Jag har lätt för att lära mig, och jag jobbar helst ensam. Då får jag bestämma själv hur arbetet ska vara. Men jag lär mig bara om jag tycker det är kul. Då spelar det ingen roll hur. Jag klarar inte av kilometerlånga keynotes om atomer, men jag kan läsa en hel liten bok om historia :3

Blogg: http://fames.se/wierdos
Moa Simborn

Jag lär mig nog lättast av att titta, uppleva och jobba i grupp! När läraren lyckas få det att framstå mer intressant som det egentligen är!

Blogg: http://moasimborn.blogg.se
Moa Simborn

Jag lär mig nog lättast av att titta, uppleva och jobba i grupp! När läraren lyckas få det att framstå mer intressant som det egentligen är!

Blogg: http://moasimborn.blogg.se
Rebecka

Lär mig helt klart lättast genom att lyssna. Läsa är min akilleshäl! Färger och anteckningar och också väldigt viktigt för mig :).
Har läst en hel del om studieteknik - kul att se en blogg om det nu också! :)

Blogg: http://uteivarlden.blogg.se
Freja

Jag lär mig bäst genom att läsa och sedan skriva anteckningar på vad jag läser och svara på instuderingsfrågor. Jag lär mig också bra genom att diskutera ämnet med klasskompisar, så kan man lära sig flera nya saker och då kan jag dela med mig av mina kunskaper:)

Blogg: http://stylebyfreja.blogg.se/
Linnea

jag lär mig bäst genom att göra lite av varje, både läsa, lyssna, skriva och prata!

Blogg: http://linneasfotografi.blogg.se
Elin Bäckström

Jag lär mig lättast genom att uppleva och göra saker :)

Meia Lindholm

Uppleva, titta och jobba i grupp fungerar bäst för mig.
Att läsa och lyssna får jag lite panik av då jag kanske inte kommer ihåg det sen :/

Blogg: http://meialindholm.blogg.se/
Meia Lindholm

Att jobba själv fungerar bra det också, det är något utav mellantingen x)

Blogg: http://meialindholm.blogg.se/
matilda

jobba i grupp eller med någon annan, prata, förhöra varandra, berätta för någon annan!

Josefine

Jag lär mig lättast genom att läraren först har genomgång och att man sedan får försöka själv. Jag jobbar som bäst på egen hand, när det är grupparbeten vill jag gärna styra och ställa och jag gör typ allt jobb (perfektionist ehe). Förstår jag inte är det superbra om läraren orkar förklara för mig 100 gånger tills jag slutligen fattar haha.

Blogg: http://undanskymd.blogg.se
Wilma

Om jag te.x ska plugga till ett prov så lär jag mig lättast genom att läsa och skriva ner det för hand. Sen är ett sjukt bra tips att göra lappar och på ena sidan skriva en fråga te.x När föddes Karl den tolfte? Och på andra sidan står svaret.

Om vi ska jobba i grupp så jobbar jag inte så bra när jag är med mina allra närmaste kompisar för då blir det bara att vi snackar hela tiden.

Blogg: http://wilmajosefina.for.me
Angelina

Jobba i grupp! Eller plugga hemma. Men mest jobba i grupp. ( För då slipper jag kunna allt själv för att ha alla rätt.. haha )

Anonym

Jag lär mig lättast när jag läser och antecknar. Jag jobbar ingen vidare i grupp då jag är alldeles för blyg, så helst ensam (om det inte gäller typ mina vänner).

Julia Holmquist

Okej, nu är det lite sent men ändå. Jag känner faktiskt att jag jobbar bäst när det är städat. Hela mitt rum är i ordning och man kan sitta och känna lite som att man är någon väldigt viktig person.

Blogg: http://juliaqu.blo.gg/Vad heter du?
Kompis-knapp

Har du en mejl?


En blogg?


Vad tänker du på?
Detta är en blogg med snällgaranti. Läs mer - klicka här!Follow on Bloglovin